طريقة عمل الشيش طاووق

shish tawook - طريقة عمل الشيش طاووق - شيش طاووق


وقت التحضير:
15 دقيقة


وقت الطهي:
40 دقيقة


المقادير:
مقدار شيش طاووق كيلو من لحمة الدجاج (الصدر) 
مقطعة إلي مكعبات
ثمرة بصلة
5 فصوص ثوم
ثمرة عصير ليمونة
4 اكواب لبن رايب
3 ملاعق كبيرة كاتشب
ملعقة صغيرة ورشستر صوص
معلقة كبيرة زيت زيتون او ذرة

مقدار البهارات
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة مطحونة
1/2 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
1/2 ملعقة صغيرة زنجبيل بودر
ملعقة صغيرة زعتر ناشف
1/2 ملعقة صغيرة نعناع ناشف
3 فصوص حبهان
مقدار ورقة لورا


التحضير:
كل ماسبق يضرب فى الخلاط جيدا
ويحجز منه مقدار صغير حوالى ربع كوب يدهن به 
اثناء الشوى من وقت لآخر
بتتبل الفراخ بعد تقطيعها ومرورها بمراحل 
التنضيف والملح والخل والليمون والذى منه ,, 
وتنقع فى التتبيلة مالايقل عن ساعتين ويستحسن ان يزيد
طماطم وبصل وفلفل الوان مكعبات
ونرص بالتبادل مع الفراخ فى الاسياخ ونحرص انه 
عدد قطع الفراخ مايزيدش عن 4 فى السيخ الواحد 
عشان ماينتنيش من تقل الحمل عليه


الطبخ:
هنكون سخنا الفرن كويس اوى
وهندفع بالاسياخ الى الفرن بدون تغطية الصينية
 ,, وهنبص عليها بقى من وقت للتانى ونلف 
الصينية ولما تبدا تتشرب التتبيلة اللى عليها 
ندهنها على خفيف من التتبيلة اللى حجزناها
هتاخد من 30-40 دقيقة مش اكتر من كده ,, ولما 
تستوى هنفتح الشواية عشان نديها اللون الجميل 
اللى هتكون فعلا اكتسبته.